21 feb. 2013

Loc de dat cu capul


UPDATE

Este un Update la un fir postat de mine, dat afara azi de Ion cel Domn, cel care a facut acest blog, cica pentru mine. Si nici macar  nu stiu din ce motiv, decat doar daca nu s-a suparat ca-i-am propus o intalnire ca sa ne cunoastem ca doi coproprietari ce credeam eu ca suntem fata de acest blog.
Poate suparat ca l-am rugat sa se defuleze pe bloguri deschise de el pentru nicurile lui permanent schimbatoare, de exemplu pe Replici virtuale ale lui Dem Neura ca si acolo apare obsesia Lulu si Basescu si Udrea si deci ar fi in mediul dlui, sau  poate ca sa-mi arate ca el controleaza acest blog si asta  pentru ca eu am sters niste postari de ale mele alaturi de una a lui?
Nu stiu cine exact, dar este clar ca altcineva decat mine controleaza blogul , probabil cel care l-a facut sub nicul Ion cel Domn si care deschide fire intr-o veselie, desi exact acest fir sters l-am oferit eu pentru acest soi de defulari si considerand ca am controlul normal pentru un Admin. Nu i-am cerut lui Ion  cel Domn(Diaconu Eusebiu) sa renunte la controlul pe care si el probabil ca-l avea considerand ca nu ne vom  sabota.
Repet ce am mai spus ca in moderarea blogului nu am introdus nici un filtru(de fapt nici nu stiu cum as face asta dar as putea sa invat) neintentionand sa sterg decat postarile licentioase,sau insultatoare ,  adica cele pe care le consider eu astfel .si repet ca la ora actuala le consider astfel pe cele doua unde este insultata si i se face un dosar de cadre dnei Macovei pe care cred ca le-as elimina imediat ce mi s-ar da posibilitatea.
Personal consider ca nu trebuie sa ma preocupe viata privata a cuiva care prin ea nu face rau altuia,  eventual doar cu exceptia  riscului  ca persoana caruia i se imputa un anume comportament sa nu devina santajabila.
Am spus in textul sters, ca insultele la adresa mea sunt libere, caci imi sunt indiferente.
Poate ca si acest fir va fi imediat sters dar eu cred ca am facut ce trebuia pentru aceasta etapa.

UPDATE bis. Firul nu a fost sters asa ca fiind functional dati cu incredere cu capul ca am captusit peretii cu pluta nu cum cred unii gandindu-se la cuie. :) 

11 comentarii:

  1. ..dar mai este si un Dumnezeu al celor morti nevinovati in 89 si 90.

    Dumnezeu este unul singur !
    ..Si este tot mai scârbit de ce a pus în loc omul lacom si scăpat din mână, tentat de ofertele sclipitoare ale asazisei civilizatii de consum.
    De fapt, capitalismul este PRIN DEFINITIE de dreapta !
    De stangă autentică, este doar EDUCAŢIA ŞI CULTURA, ADICĂ, UMANISMUL RAŢIONAL (şi viţeversa) !
    Spiritul uman se opune facilului mercantil, adică, virgulă, capitalismului, dar ......până la spirit.......
    :))
    Ei, iată premisele celei de-a treia căi. Din păcate, nu am evoluat suficient, CA SPECIE.
    :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singurele premise sunt axiomele date de mine si ca sa-l parafrazez pe Malraux care a spus:
      "Secolul XXI va fi mistic sau nu va fi deloc" spun eu:

      Axiomele astea vor fi acceptate si aplicate adica vor fi puse la baza dezvoltarii societatii umane peste tot unde exista aceasta sau omenirea se va autodistruge

      Ștergere
    2. Ciudat, inseamna ca altcineva a sters...era ceva legat de a treia cale, plecand de la constatarea ca , prin definitie, capitalismul este de dreapta, iar educatia si cultura umanist-rationalista apartine stangii, legata fiind de spirit, nu de impulsul acumularii materiale, sau accederii, cu sau fara trebuinţă, la bunuri materiale cvasi-derizorii.
      ..Biblio, de mult tot spunea pe blog ca nu mai vede sensul existentei ca om viu.
      Poate ca a fost grav bolnav, dar poate ca......nu stiu.
      Nu i-am luat in serios avertismentele, dar iata ca nu glumea.

      Ștergere
    3. Ma gandes uneori si eu la Biblio .Oare chiar a murit realmente sau doar pentru blog? M-as bucura sa traiasca si sa se amuze privindu-ne.
      ion adrian

      Ștergere
  2. PS. Si de regula sufletele vulgare murdaresc ceea ce le depaseste intelegerea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si in final alaturi de Basescu

    O sa interpretez supararea presedintelui Basescu povestindu-va ceva ce s-a intamplat in realitate
    Era inca Radu Campeanu presedinte al PNL, era primavara si s-a organizat o excursie a stafului partidului la Florica, la mormintele Bratienilor.
    Au fost inchiriate trei autocare.
    La intoarcere datorita proastei organizari au ramas unii pe jos, au trebuit sa se intoarca autobuzele, in fine s-a produs o harababura de tot rasul .
    Atunci unul din conducere a strigat: Bai narozilor nu suntem in stare sa organizam o excursie cu trei autocare si credem ca putem guverna o tara.
    Cred ca si Basescu aseara a inteles cu durere ca aceasta calificare i se poate aplica si partidului de suflet al Dsale si a procedat in consecinta.
    Nu cred ca este neconstitutional sa comunici ca nu te mai bazezi pe cineva in lupta pe care o duci.
    Dar asa a ramas singur, dar este dreptul dsale sa se considere astfel si sa incerce orice constructie crede ca poate face in aceasta tara.

    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca este adevarat subscriu:

    Musulmanilor care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca Australia , in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist. Citat:
    “IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.
    “IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.
    Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.
    Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!o
    Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.
    Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.
    Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.
    Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.”
    Prime Minister Kevin Rudd – Australia
    PS Desigur daca aceasta informatie este corecta si nu descrie doar o stare de spirit larg raspandita printre autohtoni in diferite tari covarsite de un anume fel de emigratie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS Evident ca atunci cand se vor accepta teoretic si practic postulatele mele pentru Cea de a treia cale asemenea situatii nu ar trebui sa mai apara.

      Ștergere
  5. UPDATE 03 august 2013

    Acest fir este cam mort asa ca am sters postarile politice conjuncturale.
    Poate ca trebuia sa sterg intregul fir dar am lasat cateva comentarii si firul sa ramana pentru la o adica :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS. De fapt, desi nu am mai pastrat nicio postare de-a celui care mi-a facut acest blog(diaconul Eusebiu), si spun "mi-a facut", intrucat, cu adevarat acest blog imi apartine acum in totalitate, adica de la un anume moment cand nu a mai introdus nimic altceva decat comentarii scrise sub diverse nickuri(asa-i place lui Sebi sa se joace)si nu a mai sters nicio postare care sa nu-i apartina.
      PS.De fapt pentru el pastrez acest fir in cazul in care v-a dori sa mai comunice in acest fel cu mine caci cu via email evident ca poate oricand.
      Trebuie sa spun ca imi amintesc cu placere la perioada cand se parea ca ca eu si Sebi avem opinii politice apropiate, doar apropiate spun, cand limbajul sau era colorat ca si al lui Banciu, dar doar colorat chiar si cu tuse groase, iar daca ma refer la ZeV, adica la Zaharescu Valeriu din Iasi(botzat astfel de mine) pot spune ca pe atunci parerile noastre se suprapuneau. Azi insa suntem la poluri opuse ceea ce ma face sa cred ca nu era sincer nici atunci si nici acum
      Ghita a ramas in linii mari acelasi asa ca nu am nimic de spus dar pe blogul sau nu mai comentez ci poate sa fac cate un anunt pentru cei care mai intra pe acolo
      Cat despre Biblio? Il continua Zev care cum spuneam din opozant al lui a devenit adulator dar despre morti numai de bine daca-i adevarat ca nu mai este pe acest pamant din februarie 2013.
      Desigur ca si Nicoleta Savin, desi nu mai scrie nimic pe blogul ei, dar face emisiuni excelente la Nasul.Tv, nu s-a schimbat in felul ei de a fi.

      Ștergere
    2. Da, doar Nicoleta a ramas aceiasi din epoca asta trecuta.Sa fie sanatoasa

      Ștergere